H. Fajth Evelin

2022.06.26

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Egy késő esti internet böngészés adta meg a kezdő löketet, ugyanis szembe jött velem egy regényíró pályázat felhívása. A leadási határidő nagyon szűkös volt, így túl sok időm nem maradt gondolkodni, de akkor már mocorgott a fejemben egy történet. Aludtam néhány órát, majd hajnalban felkeltem, megírtam A pokol édenkertjének a szinopszisát, valamint az első fejezetet, és beküldtem a pályázatra. A pozitív visszajelzés hamar megérkezett, részt vehettem a regényíró szemináriumon, majd a végén a zsűri tetszését elnyerte a történetem, így jelenthetett meg az első krimi könyvem.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

A pokol édenkertje című, két idősíkon játszódó regényem a valóságot mutatja meg az olvasóknak. Betekintést nyújt az 1880-as években lévő Magyarország világába, ahol prostituáltak halnak meg, eltűnik egy rejtélyes szelence és a korrupció virágkorát éli, miközben a jelenkorban játszódó írónőnek kettétörik az élete, amikor egy baleset következtében elveszíti a férjét és a kislányát. A könyv nem tartozik a könnyed, nyári lektűrök közé, inkább azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a váratlan fordulatoktól, és szeretnék megfejteni vajon hol ér véget a történet, és hol kezdődik a valóság? Kézen fogva sétálunk az emberi lélek legeldugottabb, legsötétebb részeibe, hiszen a történetben helyet kap egy nagyon komoly mentális betegség. Hogyan löki a szakadék szélére az embert egy ilyen probléma, és onnan vajon van-e lehetőség visszalépni? El lehet jutni a pokolból az édenkertbe?

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Jelenleg Az út, ami hazavisz című kalandregény utolsó munkálatait végezzük, hogy minél hamarabb nyomdába kerülhessen. Ebben a könyvben szellemíróként vagyok jelen, ugyanis tavaly év végén kaptam egy telefonhívást, amire nem mondhattam nemet. Egy könyvet kellett írnom az illető emlékeiből, tehát egy útinaplóval kevert kalandregényt. Nagy fába vágtam a fejszémet, mert teljesen másképp kellett gondolkodnom. Férfi szereplő bőrébe bújtam, helyszínről készült fényképeket nézegettem és rengeteget beszélgettem az ötlet megálmodójával, hogy mégis hiteles történetet írjak. Külföldön ez teljesen elfogadott és igen elterjedt szokás, szövegíróként és íróként pedig megragadtam ezt a lehetőséget! Sokat tanultam ez idő alatt, és alig várom, hogy ezt a könyvet is a kezembe foghassam!

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Újramelegítem a kihűlt kávém!  Két kislányom van, így vagy kreatívkodással, játékkal, biciklizéssel töltjük a napokat, vagy énidő gyanánt olvasok, sorozatokat nézek, színezek és kalligráfiát tanulok. Azt hiszem a kreatív vonal mindenképp szerepet játszik a hétköznapjaimban is.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Amikor írtam A pokol édenkertje című regényt, nagyon feszes határidőket kellett tartanom, hiszen, ha nem teljesítek, akár ki is eshetek a regényíró szemináriumról. Ősszel kezdtük a képzést, és karácsony környékén teljesen elfogyott a lendületem és a kitartásom is, így emiatt veszélybe került a könyvem befejezése. Abban az időszakban mindent át kellett gondolnom. Egy nagy pihenés és egy alapos beszélgetést követően át tudtam lendülni az írói válságon, és szerencsére be tudtam fejezni a könyvet is.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Az ízlésem nagyon szerteágazó. Szeretek kortárs magyar írók között is bogarászni: Szántó Dániel, Lana Millan, Böszörményi Zoltán, Böszörményi Gyula, Leslie L. Lawrence nagy kedvencek. Robin O'Wrightly, Illyana Sanara és K. A. Varsson írónőktől pedig az elmúlt hónapokban olvastam könyveket, és biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is követni fogom a munkásságaikat. Na meg persze Dan Brown, Laurell K. Hamilton, Jane Austen örök favoritok.

Hol találkozhatnak/találhatnak veled/rád az olvasók? 

Most nagyon készülök a hamarosan megrendezésre kerülő Élő Irodalom - Élő Könyv által meghirdetett Élő Irodalmi Könyvvásárra, ami 2022. július 2.-án lesz 15-17 között a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György utca 4.), ott biztosan találkozhattok velem és A pokol édenkertjével! (Az esemény itt megtekinthető: https://fb.me/e/1TO4a3JRw)

Továbbá bátran keressetek, szívesen válaszolok bármilyen kérdésre:

Facebook írói oldal: https://www.facebook.com/hfajthevelin

Instagram: https://www.instagram.com/h_fajth_evelin/

Moly: https://moly.hu/tagok/h_fajth_evelin

A pokol édenkertje című regényem a honlapomon megrendelhető, most ingyenes szállítással, akár dedikálva is: https://hfajthevelin.hu/konyvek-vasarlasa/

Trivium Egyesület webshop: https://triviumnet.hu/termekek/a-pokol-edenkertje-nyomtatott/

Lira: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/a-pokol-edenkertje

© 2023 Alyona Crower. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el