Illyana Sanara

2022.06.25

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

1988-ban kezdtem, édesapám halála után. Az egy törés volt az életemben, és bár addig sem voltam egy társasági ember, de onnantól teljesen magamba zárkóztam és csak a történetekkel kommunikáltam. A környezetemben talán 2-3 ember tudott róla, azok is csak a környékbeli, tőlem fiatalabb gyerekek voltak, akikkel reggelente együtt mentünk suliba és nekik olvastam fel az aktuális sztorikból.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

A legutóbb megjelent könyvem az Álommester sorozat harmadik kötete, ami a Tükörhatás címet viseli. Igazából azt szokták mondani, hogy egy sorozat első két kötete szokott jó lenni, onnantól lejtmenet, de még én is meglepődtem, hogy képes voltam a harmadikban olyan dolgokról és zsáneri kifejező eszközökkel írni, amikhez mások ritkán mernek nyúlni, főleg egy köteten vagy sorozaton belül. Nem tudnék senkit sem megemlíteni, aki hasonlóan ír, de talán Karen Marie Moning, akit most meg tudnék említeni, aki a Tündérkrónikák széria szerzője. Ha az ő misztikus-erotikus könyveit szereti valaki, az szerintem az én sorozatommal is elégedett lesz, ha félre teszi ellenérzését az LMBTQ karakterek iránt - amik nálam nem divatból kerültek bele - és ha nem ódzkodik, hogy a főbb szereplők egy kevésbé populáris kontinensről származnak. Na meg persze az első kötetben azon, hogy a nyakába ömlik sok szereplő, akik azért még mindig kevesebben vannak, mint mondjuk a Trónok harcában vagy a Harry Potterben :)

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Jelenleg az Álommester sorozat, negyedik, záró kötetén dolgozom, a Csillaggyermeken, de mellette hamarosan befejezést kap egy szóló urban fantasy regényem, a Tündérvér, ami tőlem szokatlanul, nem Ázsia felé kacsintgat, hanem Anglia felé és az ír mitológiára épül. A benne szereplő karaktereket pedig a World of Darkness szerepjáték egyik kiegészítője, a Changeling - Elcseréltek inspirálta.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Az írás mellett gyöngyékszer készítéssel foglalkozom, legtöbbször saját mintákat kidolgozva, amiket egy-egy film, sorozat vagy zene inspirál. Hobbim a filmek, lételemem a zene, valamint autodidakta módon japán és koreai nyelvet tanulok.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Eleinte minden történet befejezése után volt 5-6 hónap "csend", legutóbb azonban másfél évig tartott. Akármennyire próbálkoztam azokkal a módszerekkel, amik addig beváltak - pl. egy-egy új történet megkezdése-, sehogy sem sikerült túllépnem rajta. Még az imádott négykezesek sem akartak értelmet nyerni számomra, bár írótársam el volt ragadtatva. Aztán április második felében egy kedves külföldi barátom - aki google fordítóval szokott olvasni és ennek ellenére imádja a sztorijaimat - arra kért, hogy születésnapi ajándékként szeretné olvasni a folytatást. A kérésre annyira belelendültem, hogy három hét alatt befejeztem a Tükörhatást, de úgy, hogy majdnem annyit írtam, mint 2019 augusztusától idén áprilisig a kötethez.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Szeretek Szabó Borkától olvasni blogbejegyzéseket, mert elég sok hasznos dolgot megoszt a könyv kiadással és szerkesztéssel kapcsolatban. Írók inkább külföldiek, mint Tolkien, Margit Sandemo vagy épp Sherrylin Kenyon, Lauren Hamilton.

Hol találkozhatnak/találhatnak veled/rád az olvasók?

Facebookon elérhető vagyok:

az Írói oldalam: https://www.facebook.com/sanara.illyana

az Írói csoportom, ahol több részletet, érdekességet osztok meg: https://www.facebook.com/groups/2264852400407799

Instagramon is elérhető vagyok: https://www.instagram.com/rpiroska.illyanasanara/?hl=hu

A Molyon itt találtok a könyveimre.

© 2023 Alyona Crower. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el